Perzik cobbler

    Perzik cobbler

    12keer bewaard
    1uur5min


    55 personen hebben dit gemaakt

    Deze 'peach cobbler' is een Amerikaans dessert van in de oven gebakken perzik met een heerlijke koekjes-achtige korst. Serveer warm met een bolletje vanilleijs. Niet echt gezond, maar wel onweerstaanbaar lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 8 verse perziken, geschild, zonder pit en in partjes
    • 115 gr boter, in blokjes
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 250 gr bloem
    • 400 gr kristalsuiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 2 eieren, licht losgeklopt
    • 235 ml plantaardige olie
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor tot 175 graden C. Vet een ovenschaal in van ongeveer 23x35cm met een bakspray.
    2. Leg de plakjes perzik onderin de ovenschaal. Verdeel hierover de blokjes boter en bestrooi gelijkmatig met de bruine suiker. Zet apart. Meng bloem, kristalsuiker, bakpoeder en zout in een kom. Roer de olie door de losgeklopte eieren en roer dan het eimengsel door de droge ingrediënten. Lepel het beslag over de perziken en bestrooi dan met kaneel.
    3. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant lichtbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Het was leuk om te maken en heerlijk om te eten. Lekker met wat ijs erbij (in ons geval kaneelijs). De volgende keer ga ik proberen met wat minder suiker het recept te maken. 400 gram is voor mijn smaak net iets teveel. Ik ga zeker dit recept doorgeven aan anderen. - 22 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren