Gehakt uit de magnetron

    Gehakt uit de magnetron

    25keer bewaard
    15min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Je maakt ontzettend snel en gemakkelijk een gehaktbal voor 1 persoon, met dit recept. Lekker pittig door de worcestersaus en lenteui.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 plak witbrood, in kleine stukjes
    • 30 ml melk
    • 1/2 theelepel worcestersaus
    • 115 gr rundergehakt
    • 1 lenteui
    • snufje zout
    • snufje peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de stukjes witbrood in een kleine schaal, en schenk hierover de melk en de worcestersaus; laat een paar minuten staan zodat het brood het vocht kan opnemen.
    2. Voeg het gehakt, lenteui, zout en peper toe aan het brood; meng goed door.
    3. Doe het mengsel in een mok van ongeveer 300 ml.
    4. Zet de mok 4 tot 5 1/2 minuut in de magnetron op 70% vermogen, tot het gehakt stevig is en van binnen niet meer roze is. Haal de mok uit de magnetron en laat nog 2 minuten staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Nanda
    van
    4

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik had geen worcestersaus, dus heb ik dat vervangen door een klein beetje ketjap en chilisaus. - 30 jul 2010

    Nanda
    van
    0

    Leuk experiment! En het leukste is, dat het ook nog eens erg lekker smaakt! Niet droog, maar juist een heerlijk smeuiige, pittige gehaktbal. - 30 jul 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren