Thaise curry met gamba's en basilicum

    Thaise curry met gamba's en basilicum

    47keer bewaard
    30min


    78 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle en gemakkelijke curry. Je kunt andere zeevruchten gebruiken, maar het smaakt heerlijk met grote garnalen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 teentjes knoflook
    • 1 (2,5 cm) stukje gember
    • 1 rode peper (zonder zaadjes, als je het minder heet wil)
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 middelgrote ui, in blokjes
    • 450 gr rauwe gamba's
    • 2 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes
    • 225 ml kokosmelk
    • 3 eetlepels gehakte verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de knoflook, gember, rode peper, zout en kurkuma in de bak van een keukenmachine of blender. Pureer tot een gladde pasta. Zet apart.
    2. Verhit olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg ui toe en roerbak deze goudbruin. Meng de kruidenpasta erdoor en bak een paar minuten mee om de olieën vrij te laten komen.
    3. Voeg garnalen toe en bak deze mee, tot ze roze zijn, voeg dan de tomaten en kokosmelk toe. Dek af en laat 5 minuten sudderen, haal dan het deksel van de pan en laat nog 5 minuten sudderen om de saus dikker te laten worden. Roer de verse basilicum er in de laatste minuut doorheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    4

    Echt heel lekker. Hij was een beetje aan de dunne kant, dus volgende keer laat ik hem iets langer doorpruttelen, maar ik had ook een beetje gerommeld met de hoeveelheden - 03 okt 2012

    van
    4

    - 10 sep 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren