Kruisbessendessert

    Kruisbessendessert

    3keer bewaard
    1uur22min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk dessert dat ik graag in de zomer maak, als de verse kruisbessen op z'n lekkerst zijn! Serveer met wat extra slagroom of yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr kruisbessen (rood of groen)
    • 100 gr suiker
    • 120 ml slagroom
    • 4 eetlepels Griekse yoghurt
    • 4 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:1uur22min 

    1. Verwijder de kroontjes en 'staartjes' van de kruisbessen. Kook de kruisbessen in een zware pan met de 100 gr suiker op middelhoog vuur. Af en toe roeren tot het vocht is ingedikt, na ongeveer 5 minuten. Laat het mengsel pruttelen, terwijl je de bessen grof pureert met een vork. Zet het mengsel afgedekt in de koelkast tot het helemaal afgekoeld is.
    2. Sla de slagroom met de yoghurt stijf met een electrische mixer. Voeg 4 eetlepels suiker toe en blijf mixen tot de slagroom stijve pieken vormt. Meng de afgekoelde kruisbessenpuree erdoor. Schenk het mengsel in individuele glaasjes of bakjes. Garneer met wat extra slagroom of yoghurt en zet in de koelkast tot serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren