Kruisbessendessert

    (4)
    1 uur 22 minuten

    Dit is een heerlijk dessert dat ik graag in de zomer maak, als de verse kruisbessen op z'n lekkerst zijn! Serveer met wat extra slagroom of yoghurt.


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr kruisbessen (rood of groen)
    • 100 gr suiker
    • 120 ml slagroom
    • 4 eetlepels Griekse yoghurt
    • 4 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:1uur22min 

    1. Verwijder de kroontjes en 'staartjes' van de kruisbessen. Kook de kruisbessen in een zware pan met de 100 gr suiker op middelhoog vuur. Af en toe roeren tot het vocht is ingedikt, na ongeveer 5 minuten. Laat het mengsel pruttelen, terwijl je de bessen grof pureert met een vork. Zet het mengsel afgedekt in de koelkast tot het helemaal afgekoeld is.
    2. Sla de slagroom met de yoghurt stijf met een electrische mixer. Voeg 4 eetlepels suiker toe en blijf mixen tot de slagroom stijve pieken vormt. Meng de afgekoelde kruisbessenpuree erdoor. Schenk het mengsel in individuele glaasjes of bakjes. Garneer met wat extra slagroom of yoghurt en zet in de koelkast tot serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties