Courgette en wortel met basilicum-kaassaus

    Courgette en wortel met basilicum-kaassaus

    4keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een zeer smakelijk bijgerecht van courgette en wortels met een saus van basilicum, parmezaanse kaas en mozzarella. Iedereen is er dol op.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 ml kippenbouillon
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • een mespuntje cayennepeper
    • 2 kleine wortels, in reepjes
    • 4 middelgrote courgettes, in reepjes
    • 1 theelepel maizena
    • 60 ml melk
    • 20 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
    • een paar blaadjes verse basilicum, fijngesneden
    • 30 gr geraspte mozzarella

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kippenbouillon met knoflook en cayennepeper in een pan aan de kook brengen en zonder deksel zo lang koken, dat het vocht tot een derde is gereduceerd. Wortel toevoegen, deksel op de pan, vuur lager zetten en ongeveer 4-5 minuten koken, tot de wortels beetgaar zijn. Nu de courgette toevoegen, deksel weer op de pan en nog eens 8-10 minuten koken, tot de zucchini gaar is. Afgieten en het vocht terug in de pan doen.
    2. Maizena en melk in een kopje vermengen en dit door de bouillon mengen. Breng aan de kook en laat onder voortdurend roeren koken, tot het vocht wat indikt. Parmezaanse kaas en basilicum toevoegene en erdoorheen roeren. Als laatste met Mozzarella bestrooien en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren