Bramenjam

    Bramenjam

    6keer bewaard
    35min


    80 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een grove bramenjam waar je geen pectine aan hoeft toe te voegen. Heerlijk om te maken als de bramen volop in het seizoen zijn.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 700 ml jam

    • 1 kilo bramen
    • 1 kilo suiker
    • 2 eetlepels citroensap
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de bramen, suiker, citroensap en zout in een grote pan. Breng aan de kook en laat al roerende 15-20 minuten koken, of tot het mengsel een temperatuur heeft bereikt van 105 graden C.
    2. Doe het mengsel in hete, steriele potten, tot 1 cm onder de rand) en sluit af. Kook de potten 10 minuten in een waterbad. Bewaar de jam in de koelkast indien geopend.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Marjel
    van
    3

    Dit recept is prima! Ik heb de jam ongeveer 5 minuten op hoog vuur gekookt en daarna 15 minuten zachtjes. Daarna in een waterbad vacuüm getrokken. Het resultaat: 3 lekkere potjes jam! - 30 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren