Pasta gratinée met champignons en bacon

    Pasta gratinée met champignons en bacon

    7keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke pasta uit de oven. In Brugge een vergelijkbaar gerecht gehad en het aan mijn eigen wensen aangepast.

    Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 250 gram pasta
    • 150 gram ontbijtspek in plakjes
    • 250 gram champignons
    • 2 middelgrote paprika's
    • 1 rode ui
    • 100 gram geraspte kaas
    • 125 ml creme fraiche
    • Zout
    • Italiaanse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water waar wat zout aan toegevoegd is.
    2. Warm de oven voor op 180 graden C.
    3. Bak de plakjes ontbijtspek uit en laat uitlekken op keukenpapier.
    4. Snij de groenten fijn en bak deze op hoog vuur op.
    5. Voeg de pasta aan de groenten toe.
    6. Voeg de creme fraiche toe aan de pasta en groenten, samen met wat italiaanse kruiden.
    7. Neem een ovenschaal en leg hier de ontbijtspek in uit.
    8. Doe het pastamengsel in de ovenschaal.
    9. Maak het geheel af met de geraspte kaas.
    10. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven.

    Gezonder maken

    Gebruik Creme Fraiche light, 30+ kaas en gerookte ham ipv ontbijtspek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren