Witlofstoofpot

    Witlofstoofpot

    7keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke gerecht is een combinatie van zachte volle smaken, en het iets bittere van witlof. Zelfs diegenen die geen witlof lusten vinden deze variant nog lekker. Erg makkelijk van te voren klaar te maken. Dit recept is voor 4 personen.

    Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 stronken witlof
    • 1 pakje margarine
    • 6 hardgekookte eieren
    • 1 ons gekookte ham
    • 1 ons geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwijder het hart en het harde uiteinde van de witlof. Snijd ze vervolgens doormidden
    2. Stoom de witlof voor 5 minuten (in de pan / stoommand of magnetron)
    3. Snijd de eieren en de ham in ongeveer dezelfde stukjes
    4. Smelt ondertussen een half pakje margarine in een pannetje en meng dit met de eieren en de ham. Laat even meeborrelen
    5. Vet een ovenschaal in met de magarine, vul hem daarna met de witlof en het eieren-ham mengsel. Evt. voeg nog wat margarine toe. Strooi af met de kaas.
    6. Nu alleen nog 20 min in een voorverwarmde oven van 200 graden C (hetelucht 180 graden C).

    Vooraf maken

    Je kunt de schotel al van te voren maken en in de oven doen wanneer je gaat eten of visite krijgt.

    Gezonder maken

    Gebruik in plaats van margarine, vloeibare plantaardige boter. Eet hem dan wel gelijk op. Wanneer hij namelijk afkoelt wordt deze boter namelijk een beetje zanderig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren