Preistamppot met spekjes

    Preistamppot met spekjes

    28keer bewaard
    25min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, eenvoudige stamppot met aardappelpuree uit een pakje en verse prei, ui en uitgebakken spekreepjes. Lekker winters, en snel klaar!

    Trijn Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr prei
    • 2 uien
    • 2 eetlepels olie
    • 150 gr spekreepjes
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 1 pakje aardappelpuree voor stamppot (+ benodigde ingrediënten)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de prei in ringen, gebruik zoveel mogelijk van het groen. Was de preiringen en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
    2. Snipper de schoongemaakte uien.
    3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de spekreepjes ongeveer 5 minuten. Voeg de ui toe en bak tot alles begint te kleuren. Doe nu de prei erbij en roerbak tot de prei zacht begint te worden.
    4. Bestrooi het geheel met kerriepoeder en roerbak nog even door. Zet dan het vuur uit.
    5. Bereid 2 zakjes puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het ui-preimengsel erdoor en warm de puree nog heel even door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    5

    We hebben heerlijk gegeten! Echter het uitgelopen spekvet eerst gezeefd, met puree van verse aardappelen en opgediend aanvang zomer! - 26 jun 2012

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 09 jun 2014

    0

    Een zeer lekker recept lekker makkelijk en toch lekker - 24 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren