Monchoutaart met kersen

    Monchoutaart met kersen

    53keer bewaard
    20min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke monchoutaart met kersenvulling en een bodem van koekkruimels. Deze taart maak ik vaak voor verjaardagen, helemaal niet moeilijk en altijd een succes.

    Trijn Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr volkorenkoekjes
    • 125 gr roomboter
    • 1/4 liter slagroom
    • 1 zakje slagroomversteviger (klop-fix)
    • 1 pakje monchou (4x6 cm)
    • 80 gr witte basterdsuiker
    • 1 blikje kersenvulling

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verkruimel de koekjes en meng dit met de iets gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm en druk aan.
    2. Klop de slagroom stijf met het zakje versteviger. Meng de suiker door de monchou en meng dan de stijfgeslagen slagroom erdoor.
    3. verdeel het monchoumengsel over de koekkruimelbodem in de springvorm. Garneer met de kersenvulling. Bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    11

    Persoonlijk vind ik die taart toch lekkerder met een bodem van verkruimde Bastognes en ik doe altijd 2 pakjes Monchou erin. - 15 nov 2011

    6

    Gisteren deze monchoutaart gemaakt voor een feestje, weliswaar met bastonge voor de bodem en idd 200 gr monchou. Was heerlijk - 29 jan 2012

    Veggiefeetje
    2

    Heel erg lekker, wat mij betreft de perfecte strawberry cheesecake smaak! - 20 mrt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren