Frambozendessert

    Frambozendessert

    34keer bewaard
    15min


    104 personen hebben dit gemaakt

    Dit dessert van frambozen en kwark wordt in laagjes geserveerd voor een prachtige presentatie. Ook wel trifle genoemd, maar wij noemen het gewoon frambozendessert!

    Trijn Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eierkoeken
    • 50 ml frambozen limonadesiroop
    • 1 beker (125 ml) slagroom
    • 1 bakje (450 gr) vanillekwark
    • 1 doosje frambozen (of 300 gr diepvries, ontdooid)
    • enkele blaadjes munt
    • poedersuiker
    • verder nodig
    • Hoge glazen schaal (inhoud 1 - 1,5 liter)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snij de eierkoeken in blokjes. Besprenkel deze met de frambozensiroop.
    2. Sla de slagroom stijf en meng dit door de kwark.
    3. Stel nu de trifle samen door eerst een laagje kwark in de glazen schaal te doen, daarbovenop wat stukjes eierkoek, dan frambozen. herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje frambozen.
    4. Bestrooi de bovenste laag frambozen met poedersuiker en steek er een paar blaadjes munt in voor een mooie presentatie.

    Drankadvies

    Lekker met een zoete dessertwijn of frambozenlikeur

    Individuele porties

    je kunt de laagjes ook in individuele glaasjes maken, zodat iedereen z'n eigen portie heeft.

    Andere ideeën

    Je kunt in plaats van limonadesiroop ook frambozenlikeur gebruiken om de eierkoeken mee te besprenkelen, gebruik dan wel minder dan aangegeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Heerlijk romig en fris! - 22 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren