Krentjebrij

    Krentjebrij

    4keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Krentjebrij is een andere naam voor watergruwel, een nagerecht van krenten, rozijnen, gort en bessensap. Je kunt het nog in pakken in de winkel kopen van het merk Bessola, maar zelf maken is helemaal niet veel werk en wel zo lekker.

    Trijn Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr krenten
    • 250 gr rozijnen
    • 500 gr snelkookgort
    • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels bessensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Laat de krenten en rozijnen wellen in warm water en laat ze daarna goed uitleken.
    2. Breng de krenten en rozijnen met de snelkookgort in ruim water aan de kook en laat dit 15-20 minuten zachtjes koken.
    3. Voeg 3 eetlepels bruine suiker en 2 eetlepels bessensap toe en roer door. Laat de brij iets afkoelen en zet het dan in de koelkast om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren