Echte pepernoten

    (1)
    1 uur 5 minuten

    Bij Sinterklaas horen pepernoten en kruidnoten, en het is toch het gezelligst en het lekkerst om ze zelf te maken! Pepernoten zijn wat minder knapperig dan kruidnoten en worden gemaakt met stroop, wat een andere smaak geeft.

    Chantal

    Overijssel, Nederland
    40 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 110 gr zelfrijzend bakmeel
    • 60 gr boter
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 25 gr schenkstroop
    • 1 eetlepel koekkruiden (speculaaskruiden)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en meng de schenkstroop erdoor. Meng dan alle ingrediënten door elkaar en kneed het tot een soepel deeg. Zet het een half uur in de koelkast
    2. Rol het deeg uit tot een dikke plak (iets minder dan een cm) en snij er bijvoorbeeld met een appelboor kleine rondjes uit. Voor een sneller resultaat snijd je er kleine vierkantjes uit.
    3. Leg de pepernoten op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren