Speculaasjes

    Speculaasjes

    80keer bewaard
    1uur


    176 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgemaakte speculaas met amandelsnippers. Heerlijke koekjes, en met Sinterklaas kunnen ze niet ontbreken!

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het deeg
    • 200 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1,5 eetlepel koekkruiden (speculaaskruiden)
    • snufje zout
    • 100 gr bruine basterdsuiker
    • 125 gr boter
    • 1 eetlepel water
    • 50 gr amandelsnippers
    • Voor garnering
    • 1 ei, losgeklopt
    • 50 gr amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend geheel. Leg dit ongeveer een half uur in de koelkast om op te stijven.
    2. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve cm dik. Steek of snij hier vormpjes uit.
    3. Leg de koekjes op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi met amandelschaafsel.
    4. Bak de koekjes ongeveer 15-18 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (11)

    Nanda
    van
    23

    Deze speculaasjes vandaag gebakken (ik kon niet wachten tot Sinterklaas...) en ze zijn erg lekker! Wel vond ik dat 18 minuten in de oven ietsjes te lang was, maar dat hangt van de dikte van je koekjes af. Hou ze dus goed in de gaten en laat ze niet aanbranden. - 03 sep 2010

    Gwendolien
    14

    Ze zijn heerlijk! Makkelijk te maken Heb ze alleen 16 minuten gebakken. Maar ik denk dat iedereen zijn oven anders is. Helemaal top - 24 okt 2011

    van
    10

    - 08 dec 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren