'1 kom' chocoladecake

    '1 kom' chocoladecake

    21keer bewaard
    50min


    2215 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke chocoladecake, vol van smaak. De voorbereiding is gedaan in slechts een paar minuten en je gebruikt maar 1 kom! Garneer met glazuur naar eigen smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 400 gr witte basterdsuiker
    • 225 gr bloem
    • 65 gr cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 250 ml melk
    • 125 ml plantaardige olie
    • 2 theelepels vanille extract
    • 250 ml kokend water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet twee ronde cakevormen in van 23 cm doorsnee.
    2. Meng in een grote kom suiker, bloem, cacao, bakpoeder, baksoda en zout. Voeg de eieren, melk, olie, vanille toe en mix 2 minuten door op de middelste stand van de mixer. Meng het kokend water er als laatste door. Het beslag zal dun zijn. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee vormen.
    3. Bak de cakes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uit komt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, en stort ze dan uit op een rooster om verder af te koelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Cakeje
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 13 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren