Rosie's gebakken rijst (nasi) met rundvlees

    Rosie's gebakken rijst (nasi) met rundvlees

    7keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een van mijn favorieten. Een makkelijk te bereiden gerecht, zonder de traditionele harrewar van het maken van chili pasta, gewoon met vers gesneden chilis / pepers. Heerlijke gebakken rijst met rundvlees in nog geen 30 minuten op tafel! En alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar! Verwen jezelf met dit heerlijke, typisch Aziatische gerecht.

    FlavoursOfSingapore Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 porties gekookte rijst
    • 2 uien, gemiddelde grootte, in stukjes gesneden
    • 2 verse rode pepers, grof gesneden
    • 100 gram long beans / kouseband (de ‘dunne’of surinaamse versie) of sperziebonen. In kleine stukjes gesneden
    • 3 knoflook tenen, stukjes gesneden
    • 300 gram rundvlees, wat snel geroerbakt kan worden, zoals bieflap of biefstuk of runderreepjes, gesneden in dunne reepjes van ongeveer een halve cm.
    • 3 eetlepels lichte soya saus
    • 1 eetlepel zoete soya saus
    • 4 eetlepels zonnebloemolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de porties rijst in de rijstkoker.
    2. Zet een wokpan op het vuur en verhit de olie erin.
    3. Voeg de gesneden knoflook toe, roer het 30 seconden op hoog vuur. Vuur op medium hitte, voeg de uien toe, weer 30 seconden roeren en dan de pepers toevoegen. Nog 2 tot 3 minuten omroeren en de heerlijke aroma’s geuren al om je heen.
    4. Voeg de gesneden bonen toe en roer het geheel om, voeg dan een eetlepel lichte soya saus toe, die de bonen mals maken en roer het geheel op medium vuur 3 minuten, tot het geheel begint te kleuren.
    5. Voeg de rundvlees reepjes toe en roerbak hooguit 3 minuten, zodat het vlees heerlijk mals blijft.
    6. Voeg nu de gekookte rijst toe, 1 eetlepel van de zoete soya saus en 2 eetlepels van de lichte soya saus. Proef en voeg naar smaak lichte soya saus toe, indien je de smaak ‘zouter’ wilt. Roer het geheel nog 1 minuut goed door op medium vuur.
    7. Klaar is je heerlijke gebakken rijst, serveer hem zo warm als mogelijk.
    8. Selamat makan, eet smakelijk! Rosie G, www.flavoursofsingapore.nl

    Tip

    Serveer er een gebakken spiegelei, sambal en/of verse komkommer acar en natuurlijk heerlijke garnalen kroepoek bij. Wanneer je minder heet wilt, gebruik ipv rode dan groene pepers. Will je meer ‘heet’, voeg dan meer pepers toe!
    Je kunt de gebakken rijst natuurlijk prima opwarmen, maar weet, dat het rundvlees dan wel wat ‘taaier’ wordt…

    Bekijk dit op mijn blog

    Flavours of Singapore, Rosie G

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren