Spinazie taart

    Spinazie taart

    7keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een simpele makkelijke bladerdeeg taart. Oventijd is lang dus uitermate geschikt om een glaasje wijn te drinken met je gasten. Trouwens ... het is ook nog eens vegetarisch.

    GroeiendKookboek Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 pak diepvries bladerdeeg
    • 1 pak 450gr bladspinazie
    • 3 eieren
    • 1 klein blikje ananasschijven
    • 1 zak gemalen oude kaas
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Ontdooi de spinazie en giet het smeltwater af. Tip: 's ochtends het pak al uit de diepvries halen.
    2. Leg de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht. Na een minuut of 10 zullen ze ontdooit zijn en kan je de taartvorm bekleden.
    3. Giet dus het water af wat van de spinazie komt. Knijp het zelfs maar een beetje uit.
    4. Voeg hieraan de zak oude kaas toe, de 3 eieren en de in stukjes gesneden ananas schijven.(ook hier het vocht weggieten) Goed mengen.
    5. Besmeer de binnenkant van de taartvorm met een klontje boter. Beleg dan de gehele binnenkant met plakjes bladerdeeg. Beetje puzzelen, 2 lapjes diagonaal doorsnijden. Je houd er 2 over om leuke dingen mee te doen.
    6. Doe het mengsel in de vorm. En bedek met stukjes bladerdeeg. Crea-Bea-Style.
    7. Dan 45 tot 55 minuten in de oven tot dat ie mooi gaar er uit ziet. Spinaziemengsel hoog en bladerdeeg goudbruin.
    8. Bakvormrand verwijderen en in 4 tot 8 porties snijden. En direct eten.

    Tip

    Pas op voor de hete stukjes ananas!

    Bekijk dit op mijn blog

    Bekijk dit recept op mijn site.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren