Spinaziestamppot

    Spinaziestamppot

    22keer bewaard
    40min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke stamppot van spinazie met uitgebakken spekjes. Lekker romig door de boursin®. Serveer met een gehaktbal of een stuk verse worst of rookworst.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kilo aardappelen
    • klontje boter
    • scheutje melk
    • 750 gr verse spinazie
    • 150 gr blokjes ontbijtspek
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • half pakje boursin® (of andere kruidenkaas)
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de aardappelen, snij ze in kleinere stukken en kook ze gaar in ruim kokend water met een beetje zout (ongeveer 25 minuten).
    2. Bak ondertussen de spekblokjes uit in een droge koekenpan. Verwijder wat van het overtollige spekvet en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak dit door tot de spek knapperig is en de ui en knoflook zacht.
    3. Voeg dan de spinazie in gedeelten toe aan de koekenpan en bak kort mee tot de spinazie is geslonken.
    4. Stamp de aardappelen met wat boter en melk tot een puree. Meng hier het spinaziemengsel doorheen. Voeg vervolgens de boursin toe en roer dit voorzichtig door de stamppot. Voeg eventueel nog zout en peper naar smaak toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    5

    Heerlijk - 29 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren