Poffertjes

    (1)
    1 uur 15 minuten

    Zelf poffertjes maken is best eenvoudig, je hebt alleen wel een speciale poffertjespan nodig. Heerlijk met een klontje boter en poedersuiker, maar ook lekker met stroop.

    koekje

    Overijssel, Nederland
    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr bloem
    • 125 gr boekweitmeel
    • snufje zout
    • 1 (7g) zakje gist
    • 500 ml melk (of mengsel van water en melk)
    • 1 ei
    • 1 eetlepel stroop
    • 50 gr gesmolten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 45min rusten  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom (de gist als laatste) en voeg al roerende de melk beetje bij beetje toe. Voeg dan ook de stroop, ei en gesmolten boter toe en mix met een elektrische mixer goed door tot een glad beslag.
    2. Laat het beslag 45 minuten afgedekt met een schone theedoek op een warme plaats staan.
    3. Zet de poffertjespan op hoog vuur en vet in met wat olie of boter. Als de pan zeer heet is, een klein beetje beslag in elk kuiltje schenken (niet helemaal tot de rand).
    4. Zet het vuur middelhoog en bak de poffertjes tot ze loskomen, maar nog niet helemaal gaar in het midden zijn. Draai ze dan met een vork snel om en bak ze ook aan de andere kant bruin.
    5. Serveer met poedersuiker en een klontje boter.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    agnieta
    van
    0

     -  05 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties