Appelbeignets

    Appelbeignets

    24keer bewaard
    35min


    142 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor appelbeignets (of ook wel appelflappen genoemd) is van mijn tante. Mijn kinderen zijn er dol op, we eten ze elk jaar met oud en nieuw.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 250 gr bloem
    • 50 gr suiker
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 235 ml melk
    • 1 liter olie om in te frituren
    • 4 grote appels, geschild en klokhuis met appelboor verwijderd
    • 60 gr poedersuiker om te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng in een middelgrote kom bloem, suiker, bakpoeder, nootmuskaat en zout. Klop in een andere kom de eieren en melk samen. Schenk het melkmengsel bij het bloemmengsel en mix tot het een glad beslag is.
    2. Verhit de olie in een (frituur)pan tot 190 graden C.
    3. Snij de appels in ringen van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik. Doop de appelringen in het beslag en bak ze in de olie tot ze bruin zijn, draai eenmaal om. Laat uitlekken op keukenpapier en bestuif met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Gina
    van
    16

    Ik heb deze appelflappen alvast uitgeprobeerd voor oud en nieuw. Goed recept! Wel heb ik het een klein beetje aangepast. Ik heb zelfrijzend bakmeel gebruikt (in plaats van de bloem en bakpoeder samen) en ook nog wat kaneel aan het beslag toegevoegd. Na het bakken en uitlekken heb ik de appelflappen door een mengsel van suiker en kaneel gewenteld. Ik vond ze heerlijk! - 01 dec 2011

    GonnievandenBergh
    6

    zoals mijn moeder ze vroeger ook bakte - 30 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren