Aardappelpuree met chipotle pepers

    Aardappelpuree met chipotle pepers

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Je zult genieten van de kruidige smaak en romige samenstelling van deze aardappelpuree. Het is een perfect bijgerecht bij een pittig gebakken of geroosterde kip, en een leuke afwisseling!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 900 gr aardappelen, geschild en in blokjes
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel zout
    • 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
    • 2 chipotle pepers (uit pot met saus), fijngesneden
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 4 eetlepels geraspte oude Cheddar
    • 4 eetlepels geraspte milde Cheddar
    • 4 eetlepels light mayonaise
    • 4 eetlepels room
    • 4 eetlepels gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Leg de aardappelen in een grote pan en overgiet met water. Breng aan de kook op hoog vuur, verminder de hitte tot middellaag, zet de deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Giet ze af en laat ze droogstomen gedurende een minuut of twee.
    2. Doe de aardappelen terug in de pan, en stamp ze met de zwarte peper, zout, boter, knoflook en de chipotle pasta tot een gladde massa. Roer de Cheddar kaas erdoor, de mayonaise, room en koriander totdat de kaas gesmolten is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren