Amerikaanse pannenkoeken met karnemelk

    Amerikaanse pannenkoeken met karnemelk

    13keer bewaard
    30min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor karnemelk-pannenkoeken komt uit Amerika. Amerikaanse pannenkoeken zijn veel dikker dan die van ons en worden traditioneel geserveerd met ahornsiroop. Je kunt kiezen voor ahornsiroop, honing, kandijsiroop of een heerlijke fruit compote.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 mespuntje baksoda
    • 1 ei
    • 3 eetlepels gesmolten boter
    • 200 ml karnemelk
    • 3 eetlepels suiker
    • 1 snufje zout
    • 3 eetlepels boter om te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng bloem, bakpoeder en baksoda en meng er vervolgens het ei, boter, karnemelk, suiker en zout door tot er een glad beslag ontstaat.
    2. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur en schep er ongeveer 60 ml van het beslag voor 4 kleine pannenkoeken in. Zet het vuur tot medium en bak een paar minuten tot je belletjes op het oppervlak ziet en de randen goed gebakken zijn. Draai de pannenkoeken om en bak nog een paar minuten.
    3. Serveer met stroop en boter indien gewenst.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Ik heb veel meer karnemelk moeten gebruiken verder oké - 24 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren