Appel- en kweeperenmoes

    Appel- en kweeperenmoes

    3keer bewaard
    45min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Kweeperen hebben rauw een hele bittere smaak, maar ze worden heerlijk zoet als ze zijn gekookt. In combinatie met appels smaken ze heerlijk en deze saus is helemaal geweldig met gebraden varkensvlees, kalkoen of eend.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kweeperen - geschild, zonder klokhuis en in kleine stukjes
    • sap van een 1/2 citroen
    • 500 gr appels - geschild, zonder klokhuis en in kleine stukjes
    • 125 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de kweeperen, citroensap en 500 ml water in een pan, breng aan de kook en kook 8-10 minuten.
    2. Voeg de appels en de suiker toe en laat nog eens 10-15 minuten zachtjes koken tot het fruit heel zacht is. Haal ze uit de pan en giet ze door een zeef.
    3. Verwarm de jampotjes in de oven.
    4. Doe het fruit terug in de pan en verhit opnieuw, onder voortdurend roeren. Giet het direct in de warme, gesteriliseerde potten en doe de deksels erop.
    5. Leg een theedoek in een diepe pan, plaats de potten hier op en bedek met water. Laat 5 minuten sudderen. Bewaar de potten op een koele plaats.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren