Balsamico aardappelsalade

    Balsamico aardappelsalade

    3keer bewaard
    35min


    59 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke andere manier om van aardappelsalade te genieten. Ik gebruik geroosterde paprika uit een pot, maar als je wilt, kun je ze zelf roosteren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 10 middelgrote rode aardappelen, in blokjes gesneden
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 100 gr geroosterde rode paprika in blokjes gesneden
    • 75 gr zwarte olijven, in schijfjes
    • 280 gr artisjokharten, uitgelekt
    • 125 ml balsamico azijn
    • 3 theelepels olijfolie
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel mosterdpoeder of gewone mosterd
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de aardappelen in een pan met voldoende water om ze te bedekken. Breng aan de kook, kook ze gedurende 5 tot 10 minuten gaar. Giet ze af en leg ze in een grote kom.
    2. Voeg de ui, rode paprika, olijven en artisjokken toe aan de aardappelen. Mix in een afzonderlijke kom de balsamico azijn, olijfolie, oregano, basilicum, mosterdpoeder en peterselie. Giet over de groenten en aardappelen zodat alles bedekt is. Laat het minstens 4 uur afkoelen, of gedurende de nacht voordat je het opdient.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren