Beghrir (Marokkaanse pannenkoeken)

    Beghrir (Marokkaanse pannenkoeken)

    20keer bewaard
    45min


    58 personen hebben dit gemaakt

    Marokkaanse pannenkoeken geserveerd met honing-botersaus. Goed voor tijdens de ramadan voor het breken van het vasten of voor zonsopgang, maar eigenlijk geschikt voor elk moment.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 ml warm water (45°C)
    • 1/2 theelepel droge gist
    • 1/2 theelepel suiker
    • 250 ml melk
    • 125 gr bloem
    • 160 gr griesmeel
    • 2 eieren
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • Saus
    • 90 gr boter
    • 7 eetlepels honing
    • 1 theelepel oranjebloesemwater, of naar smaak (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe het water, gist en suiker in een blender, en laat 5 minuten staan, zonder aan te zetten, totdat de gist zacht wordt en een romig schuim begint te vormen. Voeg de melk, bloem, griesmeel, eieren, bakpoeder en zout toe. Mix tot een glad mengsel, in ongeveer 1 minuut. Laat het mengsel in de blender ongeveer 30 minuten rusten.
    2. Verhit een koekenpan met doorsnee van 10 cm met anti aanbaklaag op middellaag vuur. Mix het pannenkoekbeslag nog eens 10 seconden door en schep 4 tot 5 eetlepels beslag in de voorverwarmde pan. Bak de beghrir tot er bubbels vormen en zijn geknapt, en de bovenkant van de pannenkoek niet meer glanzend is, ongeveer 3 minuten. Niet omdraaien. Pas het vuur zo nodig aan, zodat de onderkant van de pannenkoek net bruin begint te worden als de bovenkant droog is. Mix het beslag gedurende 10 seconden na het bakken van 3 of 4 pannenkoeken, zodat je het beslag luchtig houdt.
    3. Voor de saus: doe de boter, honing en oranjebloesem water in een magnetronbestendige kom, en zet de magnetron op de hoogste stand tot de boter is gesmolten en de honing warm, ongeveer 1 1/2 minuut. Roer de saus door en besprenkel elke warme pannenkoek met ongeveer 1 eetlepel om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren