Beste bosbessen-cheesecake

    Beste bosbessen-cheesecake

    10keer bewaard
    1uur30min


    89 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke cheesecake is belegd met bosbessen, en kan elk moment van het jaar worden gemaakt dankzij de diepvries bosbessen. Gebruik verse bosbessen als ze in het seizoen zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 85g digestive koekjes, verkruimeld
    • 2 el basterdsuiker
    • 4 el gesmolten boter
    • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 250ml zure room
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1 tl vanille-extract
    • 2 el bloem
    • 4 eieren
    • 300g bevroren bosbessen
    • 5 eetlepels bosbessenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng koekkruimels, 2 eetlepels suiker en de boter. Druk het mengsel op de bodem van een springvorm van 23cm.
    2. Mix de roomkaas tot een zacht en romig geheel. Mix geleidelijk de zure room, 150g suiker, vanillesuiker en bloem erdoor. Klop de eieren er een voor een doorheen.
    3. Schenk het mengsel in de springvorm op de kruimelbodem. Bak 1 uur in een voorverwarmde oven van 170 graden C / Gasstand 3, totdat het stevig aanvoelt.
    4. Laat afkoelen en haal de taart uit de vorm, door eerst met een mes langs de rand te gaan. Leg de bevroren bosbessen op de taart. Smelt de jam en lepel deze over de bosbessen als glazuur. Zet in de koelkast tot serveren.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren