Beste kippenbouillon

    Beste kippenbouillon

    3keer bewaard
    1uur40min


    128 personen hebben dit gemaakt

    Een goede bouillon om te gebruiken als basis voor soepen, sauzen, jus, etc.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 g kipdelen
    • 1 grote ui
    • 3 stengels selderij, waaronder een aantal bladeren
    • 1 grote wortel
    • 1 1/2 tl zout
    • 3 hele kruidnagels
    • 1,4 liter water
    • 60ml koud water
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Snij de ui in kwarten. Hak de schoongemaakte selderij en wortel in stukken van 2,5 cm. Leg de stukken kip, ui, bleekselderij, wortel, zout en kruidnagels in een grote soeppan of braadpan. Voeg 1,4 liter water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek af en laat gedurende 1 uur sudderen.
    2. Verwijder de kip en groenten. Zeef de bouillon. Schep het vet van het oppervlak af.
    3. Om de bouillon helder te maken voor heldere soep, voor het verwijderen van vaste bestanddelen die te klein zijn om te worden gezeefd met kaasdoek, volg dan deze methode: Scheid het eiwit van de eidooier, en bewaar de eierschaal. In een kleine kom, meng 60ml koud water, eiwit en gemalen eierschaal. Voeg toe aan bouillon en breng aan de kook. Haal van het vuur, en laat 5 minuten staan. Zeef opnieuw door een zeef bekleed met kaasdoek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren