Blauwe kaas en peer taartjes

    Blauwe kaas en peer taartjes

    32keer bewaard
    50min


    166 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke warme hapjes. Het neemt misschien een beetje tijd om te maken, maar je gasten zullen zeker onder de indruk zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 4 vellen filodeeg
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 110 gr blauwe kaas, verkruimeld
    • 1 rijpe peer - geschild, zonder klokhuis en in stukjes gehakt
    • 2 eetlepels room (met een minimaal vetgehalte van 18%)
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    2. Om mini filodeeg bakjes te maken leg je een vel filodeeg op een werkoppervlak, terwijl de overige vellen bedekt houdt met een vochtige doek. Bestrijk het vel met gesmolten boter. Plaats een nieuw vel filodeeg er bovenop en bestrijk opnieuw met boter. Doorgaan met boter-filodeeg lagen totdat je vier vellen filodeeg hebt gebruikt.
    3. Met een scherp mes, snijd je de filodeeg stapel in 15 gelijke vierkanten. Druk ze zachtjes in een mini-muffin blik om bakjes te maken. Bak de filodeeg bakjes 10 tot 15 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Volledig laten afkoelen alvorens te vullen.
    4. Meng de blauwe kaas, peer en room. Breng op smaak met peper. Schep het mengsel in de afgekoelde bakjes.
    5. Bak op 180 C / gasoven stand 4 gedurende 15 minuten. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren