Boekweitpannenkoeken

    Boekweitpannenkoeken

    6keer bewaard
    25min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Deze pannenkoek zit stampvol gezonde ingrediënten met een gezonde dosis smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 8 eetlepels volkorenmeel
    • 4 eetlepels boekweitmeel
    • 4 eetlepels bloem
    • 4 eetlepels havermout
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 250ml magere melk
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 eetlepels honing
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng in een grote kom de drie soorten meel, haver en bakpoeder. Roer de melk, olie, honing en eieren erdoor.
    2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Giet of schep het beslag in de pan, ongeveer 60 ml (4 eetlepels) per pannenkoek. Aan beide kanten bruin bakken en serveer ze warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    De smaak en geur van deze pannenkoek is prima. Hij vult ook flink, je zit een gezonde maar lekkere pannenkoek te eten. De verhoudingen van de ingrediënten kloppen niet. Er moet op deze hoeveelheid meel echt meer melk door. Anders wordt het beslag erg compact en kun je er beslist geen 10 pannenkoeken van 60ml beslag mee bakken. De hoeveelheid olie laat ik de volgende keer achterwege, of maak ik 5 ml. olie van. Je moet de pannenkoeken nl. ondanks toevoeging van de grote hoeveelheid olie nog steeds bakken met een beetje olie of boter in de pan. Met deze aanpassingen, komt dit recept vast bij ons op het menu! - 05 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren