Bosbessen-kruimelmuffins

    Bosbessen-kruimelmuffins

    7keer bewaard
    50min


    195 personen hebben dit gemaakt

    Deze muffins zijn snel op! De kruimel-bovenkant is heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 110 gr zachte boter,
    • 150 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 120 ml melk
    • 225 gr bosbessen
    • br/
    • 2 eetlepels witte bloem
    • 2 eetlepels donkerbruine zachte suiker
    • 1/4 theelepel gemalen kaneel
    • 2 eetlepels boter, gekoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Vet een muffin bakblik in of bedek met papieren muffinvormpjes.
    2. In een grote kom, meng je de room, de boter en suiker tot een licht en luchtig geheel. Roer de eieren er een voor een door, terwijl je goed blijft mengen na ieder ei. Vervolgens voeg je de vanille toe. In een aparte kom, roer je 250 gram bloem, bakpoeder en zout bij elkaar.
    3. Roer het bloemmengsel door het eimengsel, afwisselend met de melk. Meng de bosbessen erdoor. Schep het beslag in de voorbereide muffinvormpjes. In een kleine kom meng je 2 eetlepels bloem, de donkerbruine zachte suiker en kaneel. Wrijf er boter door totdat het mengsel lijkt op grove kruimels. Strooi deze over de ongebakken muffins.
    4. Bak in voorverwarmde oven gedurende 25 tot 30 minuten, totdat een prikker in het midden van de muffin gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren