Broccoli soufflé

    Broccoli soufflé

    3keer bewaard
    1uur15min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Soufflé is niet het makkelijkste recept om te maken, maar als je het proces eenmaal door hebt, is het echt snel en altijd indrukwekkend. Je kunt de soufflé ook met andere groenten maken of gewoon met kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr broccoli
    • 40 gr boter
    • 40 gr witte bloem
    • 230 ml melk
    • 1 theelepel kip-of groentebouillonpoeder
    • zout en peper naar smaak
    • nootmuskaat naar smaak
    • 100 gr ham, in blokjes gesneden
    • 100 gr Gruyère kaas, geraspt
    • 4 eieren, gescheiden
    • 1 teentje knoflook
    • fijngehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Snijd de stelen van de broccoli. Dompel onder in kokend water en kook gedurende 10 minuten of tot de broccoli zacht is (je kunt de broccoli ook stomen). Giet de broccoli af, spoel af onder koud water en snijd in zeer kleine stukjes wanneer het genoeg is afgekoeld.
    2. Voor de soufflé maak je eerst een roux. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en klop met een garde tot een gladde massa. Terwijl je nog steeds roert, voeg je de melk en bouillonpoeder toe en laat je het kort koken. Breng op smaak met zout, zwarte peper en nootmuskaat.
    3. Haal de pan van het vuur, meng er de gesneden broccoli, ham en peterselie door. Laat alles afkoelen en roer de 4 eierdooiers erdoor (als het mengsel nog te heet is, zal het ei gaan schiften!)
    4. De oven voorverwarmen op 180°C/gasoven stand 4.
    5. Klop de 4 eiwitten stijf en roer een derde ervan door het mengsel. Op deze manier zakt het mengsel niet in, als je vervolgens de resterende tweederde er voorzichtig doorheen schept. Nu niet meer roeren anders zul je volume verliezen. Giet het geheel over in een soufflé vorm, niet te vol want de soufflé zal rijzen.
    6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40-50 minuten. Doe de ovendeur in geen geval open tijdens het bakken van de soufflé, want dan zakt hij in elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren