Kip Arroz Caldo (Filippijnse rijstepap met kip)

    Kip Arroz Caldo (Filippijnse rijstepap met kip)

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke Filippijnse pap die vergelijkbaar is met een Chinese congee. Het is heerlijk om op te warmen op een kille dag. Zoek kleefrijst in een Chinese of Aziatische winkel.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 (5 cm) stuk verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes gesneden
    • 1 kg kippenvleugels, gespleten en toppen verwijderd
    • 1 theelepel vissaus voor besprenkelen, indien gewenst
    • 1,25 l kippenbouillon
    • 185 gr kleefrijst
    • 1 eetlepel vissaus
    • zout en peper naar smaak
    • 1 lente-ui, fijngesneden
    • 1 citroen, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en roerbak de ui, knoflook en gember in de hete olie tot een geurig geheel, ongeveer 5 minuten. Voeg de kippenvleugels toe, laat koken gedurende 1 minuut onder goed roeren. Roer de vissaus in de pan, doe de deksel op de pan en kook nog 2 minuten.
    2. Giet de bouillon in de pan. Voeg de rijst toe en roer. Breng het mengsel aan de kook, zet de deksel op de pan en kook 10 minuten, af en toe roeren zodat de rijst niet aan de bodem blijft kleven. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de lente-ui en serveer met schijfjes citroen en extra vissaus, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren