Chiles en Nogada (gevulde poblano pepers)

    Chiles en Nogada (gevulde poblano pepers)

    3keer bewaard
    1uur30min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept met exotische groene pepers gevuld met een hartige/zoete vulling van kip, rozijnen, walnoten, suiker en specerijen en afgemaakt met een romige geitenkaassaus en gehakte koriander. Poblano pepers zijn redelijk mild van smaak. Als je ze niet kunt vinden, gebruik dan lange, groene pepers.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 (2 kg) hele kip, in stukken gesneden
    • 1 ui, gehalveerd
    • 2 wortelen, geschild
    • 1 stengel selderij
    • 1 teentje knoflook, gepeld
    • 12 verse poblano pepers - schoongemaakt, geroosterd en gepeld
    • 1 fijngehakte ui
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 100 gr rozijnen
    • 100 gr donkerbruine zachte suiker
    • 100 gr walnoten
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 4 laurierbladen
    • 1 eetlepel witte azijn
    • 8 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 3 eetlepels tomatenpuree
    • Saus
    • 900 gr roomkaas
    • 225 gr zachte geitenkaas
    • 250 ml zure room
    • 225 gr walnoten
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 3/4 theelepel suiker
    • 1/2 bosje koriander, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Leg de kip in een grote pan met de gehalveerde ui, 2 wortelen, 1 stengel selderij en 1 teentje knoflook, bedek met water. Kook gaar. Snijd de kip in hapklare stukjes.
    2. In een grote koekenpan op matig vuur, bak je de ui en knoflook tot ze zacht zijn, voeg dan de kip, rozijnen, zachte donkerbruine suiker, 100 gr walnoten, peper en laurier toe. Meng alles door elkaar en bak gedurende 3 tot 5 minuten, roer er dan de azijn, koriander en tomatenpuree in. Zet het vuur laag en laat alles pruttelen gedurende 15 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    3. Verwarm de oven voor op 120 C / gasoven stand 1/2. Snijd een gleuf in elke peper langs de lengte, zodat je ze weer dicht kunt krijgen nadat ze gevuld zijn. Vul elke peper met het afgekoelde kipmengsel en plaats in de voorverwarmde oven om warm te houden.
    4. Om de saus te maken: In een grote pan op middelhoog vuur meng je de roomkaas, geitenkaas, zure room, 225 gr walnoten, nootmuskaat en suiker. Verwarm en roer gedurende 5 tot 7 minuten. Als het goed gemengd is, giet je de saus over de warme pepers en garneer met verse gehakte koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren