Chili con carne met krokodil

    Chili con carne met krokodil

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ja, misschien niet verkrijgbaar bij uw plaatselijke supermarkt, maar je kunt wel degelijk krokodillenvlees vinden bij speciale leveranciers. Zoek online voor levering aan huis en geniet dan van de meest exotische chili con carne die je ooit hebt gehad!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 el olijfolie
    • 1 groene paprika, in stukjes
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 1kg fijngehakt krokodillenvlees
    • 1 fles (700 gr) passata (tomatensaus)
    • 1 liter tomatensap of groentesap, zoals V8
    • 1 blikje (400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 (400g) blik kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 eetlepel chipotle chili pasta
    • 1 el chilipoeder
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 theelepel selderijzout
    • 1/2 tl gemalen gember
    • zout en peper naar smaak
    • 1 scheutje hete pepersaus, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de groene paprika en ui toe en roerbak tot de ui zacht en doorschijnend van kleur is, ongeveer 5 minuten.
    2. Zet het vuur hoger en roer er het krokodillengehakt door. Roerbak het vlees rul en gelijkmatig bruin. Giet af en gooi het overtollige vet weg.
    3. Roer de passata, tomatensap, zwarte bonen, kidneybonen en Chipotle paste toe. Breng op smaak met chilipoeder, komijn, kaneel, selderijzout, gemberpoeder, zout en peper. Zet het vuur laag, deksel op de pan en laat 2 tot 3 uur sudderen, voeg wat water toe indien de chili te dik wordt. Serveer met 'hot sauce'.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren