Zalm met citrusfruit 'en papillote'

  (53)
  35 minuten

  Dit zalmrecept is bijna onfeilbaar en is gemakkelijk aan te passen. Je kunt ook gewone sinaasappels of andere citrusvruchten en kruiden en oliën naar je eigen smaak gebruiken. Als je van knoflook houdt, is dat een mooie aanvulling.


  49 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 4 (110 gr) wilde zalmfilets
  • 3 theelepels olijfolie
  • 4 (15 cm) vierkanten van bakpapier
  • 1/2 theelepel citroenpeper (Silvo)
  • 1 bloedsinaasappel, in ronde plakjes gesneden
  • 1 citroen, in ronde plakjes gesneden
  • 1 limoen, in ronde plakjes gesneden
  • 1 bosje verse dille

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verwarm de oven voor op 230 C / gasoven stand 8.
  2. Bestrijk elk stuk van de zalm aan beide zijden met een dun laagje olijfolie. Vouw elk vel bakpapier door de helft en gebruik een schaar om de hoeken te ronden, zodat het bijna een cirkel is. Open de papieren weer.
  3. Leg de zalmfilets met de huidzijde naar beneden op het midden van elk stuk bakpapier. Besprenkel met citroenpeper, plaats dan een takje dille op elke filet. Dek af met een schijfje sinaasappel, een schijfje citroen en een schijfje limoen per portie. Je kunt naar smaak meer toevoegen. Leg een of twee takjes dille op de plakjes citrusvruchten.
  4. Vouw elk stuk papier over de filets. Houd beide randen van het papier bij elkaar en rol ze naar beneden zodat er meerdere plooien ontstaan en de filets goed verpakt zijn in de papillotten. Plaats de pakketjes op een bakplaat.
  5. Bak 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de vis makkelijk vlokt als je er met een vork inprikt. Je moet wellicht een van de pakketjes openen om dit te controleren. Om op te dienen, plaats je de pakketjes op een schaal en met een schaar knip je een X in het midden, zonder in de vis te snijden.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (53)

  Vergelijkbare recepten