Cubaanse sperziebonensalade

    Cubaanse sperziebonensalade

    6keer bewaard
    13min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit bonensalade recept van een vriend uit Cuba, in het Spaans heet het 'Habichuelas al Escabeche'. Gekookte bonen worden met een vinaigrette begoten als ze nog steeds warm zijn en vervolgens marineren ze een uur op kamertemperatuur.

    barbarella Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg sperziebonen, gedopt
    • 120 ml balsamicoazijn
    • 80 ml olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels verse peterselie, fijngehakt
    • 1 kleine ui, in dunne ringen gesneden
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:13min 

    1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook op een matig vuur, voeg de bonen toe en kook ze zonder deksel tot ze enigszins zacht zijn, maar nog steeds een beetje knapperig, ongeveer 7-10 minuten. Controleer vaak zodat de bonen niet te gaar worden.
    2. Meng de rest van de ingrediënten samen in een kom.
    3. Giet de bonen af en meng ze met de vinaigrette, terwijl ze nog warm zijn. Laat ze tenminste 1 uur marineren op kamertemperatuur. Serveer koud of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren