Dadels met spek en blauwaderkaas

    Dadels met spek en blauwaderkaas

    42keer bewaard
    1uur


    306 personen hebben dit gemaakt

    De dadels zijn gevuld met Stilton (blauwaderkaas), omwikkeld met spek en gebakken tot ze bruin en krokant zin. Dit is een gemakkelijk te maken borrelhapje, zo uniek dat je gasten zeker onder de indruk zullen zijn. Ze zijn goed op kamertemperatuur te serveren, dus je kan ze makkelijk een paar uur van tevoren maken.

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 450 gr spek, in plakjes en doormidden gesneden
    • 450 gr pitloze dadels
    • 100 gr Stilton (of andere blauwaderkaas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C / gasoven stand 5.
    2. Snijd de dadels doormidden en vouw ze open. Brokkel stukjes van de blauwaderkaas af en leg deze in het midden van de dadel. Sluit de dadels en wikkel een half plakje spek rond de buitenkant. Pin dit vast met een cocktailprikker. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat met randen om vet tegen te houden.
    3. Bak gedurende 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat het spek knapperig is. Keer de dadels om na de eerste 20 minuten om ze gelijkmatig te bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    bluuuuuuuh - 11 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren