kipfilet in romige tomatensaus

    kipfilet in romige tomatensaus

    8keer bewaard
    1uur


    106 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk eenpansgerecht met kip dat nooit teleurstelt. Het is erg smakelijk en kan worden geserveerd met pasta of witte rijst. Dit recept zul je vaker willen maken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels boter
    • 1 fijngehakte ui
    • 8 verse champignons, in dunne plakjes gesneden
    • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
    • 110 gr dun gesneden prosciutto ham, in reepjes gesneden
    • 110 gr dun gesneden harde salami, in reepjes gesneden
    • 4 kipfilets
    • 125 gr witte bloem
    • zout en peper naar smaak
    • 125 ml droge sherry
    • 250 ml kippenbouillon
    • 120 ml room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, 40%)
    • 125 ml tomaten pastasaus
    • 1 eetlepel boter
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Smelt 3 eetlepels boter in een grote zware koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui tot ze zacht en doorschijnend zijn. Roer de champignons, knoflook, prosciutto en salami erdoor.
    2. Bedek de kip met meel, en leg in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Bak de kip 5 minuten aan elke kant.
    3. Giet de sherry erbij, en kook tot de vloeistof met de helft verminderd is. Roer de kippenbouillon, room en pasta saus erdoor. Laat sudderen tot de saus is gereduceerd tot de gewenste consistentie. Roer er 1 eetlepel boter door en bestrooi met peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren