Gebakken biefstuk op Cubaanse wijze

    Gebakken biefstuk op Cubaanse wijze

    4keer bewaard
    25min


    56 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een lekkere en gemakkelijke manier om biefstuk te bakken en is leuk om te maken als je op zoek bent naar iets anders - en goedkopers - voor het doordeweekse avondeten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr paneermeel
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eieren
    • 4 (110 gr) biefstukken
    • plantaardige olie om te bakken
    • 1 citroen, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een ondiepe schaal combineer je het paneermeel met de oregano, komijn, zout en peper. Klop de eieren los in een andere ondiepe schaal. Dip elke biefstuk in de losgeklopte eieren en daarna in het paneermeel mengsel. Zorg ervoor dat elke biefstuk goed bedekt is met het paneermeel mengsel.
    2. In een grote, diepe pan, verhit je een olielaag van 2,5 cm diep op de middelhoog vuur.
    3. Leg de biefstukken in de olie-als deze warm is (zodat het paneermeel niet aan de pan blijft plakken). Bak de biefstukken terwijl je ze eenmaal draait, totdat het bruin is voor helemaal gaar en goudbruin voor mediumgaar. Serveer met schijfjes citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren