Gebakken brood met geroosterde amandelen

    Gebakken brood met geroosterde amandelen

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Deze wentelteefjes of 'French Toast' zijn/is perfect voor moederdag of een speciale weekend brunch. Serveer met vers fruit, jam, honing of warme ahornstroop.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 140 gr amandelschilfers
    • 3 eieren
    • 250 ml melk
    • 3 el bloem
    • 1/4 tl zout
    • 1/2 tl bakpoeder
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 1 tl vanille-extract
    • 12 dikke plakken witbrood
    • 3 eetlepels koolzaadolie
    • 3 el boter
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de amandelen in een kleine steelpan op laag vuur. Schud ze regelmatig op en rooster ze lichtbruin, in 5 tot 10 minuten. Haal van het vuur, en zet apart.
    2. Meng in een grote kom de eieren, melk, meel, zout, bakpoeder, amandel-en vanille-extract. Laat de sneetjes brood in het mengsel weken tot ze verzadigd zijn. Leg de plakken brood in een ondiepe pan. Zet ongeveer 1 uur in de koelkast.
    3. Verhit koolzaadolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Druk een voor een één kant van de geweekte sneetjes brood in de amandelen. Bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin. Bestuif voor serveren met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren