Gebakken brood met geroosterde amandelen

    (95)

    Deze wentelteefjes of 'French Toast' zijn/is perfect voor moederdag of een speciale weekend brunch. Serveer met vers fruit, jam, honing of warme ahornstroop.


    92 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 140 gr amandelschilfers
    • 3 eieren
    • 250 ml melk
    • 3 el bloem
    • 1/4 tl zout
    • 1/2 tl bakpoeder
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 1 tl vanille-extract
    • 12 dikke plakken witbrood
    • 3 eetlepels koolzaadolie
    • 3 el boter
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de amandelen in een kleine steelpan op laag vuur. Schud ze regelmatig op en rooster ze lichtbruin, in 5 tot 10 minuten. Haal van het vuur, en zet apart.
    2. Meng in een grote kom de eieren, melk, meel, zout, bakpoeder, amandel-en vanille-extract. Laat de sneetjes brood in het mengsel weken tot ze verzadigd zijn. Leg de plakken brood in een ondiepe pan. Zet ongeveer 1 uur in de koelkast.
    3. Verhit koolzaadolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Druk een voor een één kant van de geweekte sneetjes brood in de amandelen. Bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin. Bestuif voor serveren met poedersuiker.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (95)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties