Gebakken zalm

    Gebakken zalm

    4keer bewaard
    1uur15min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Ongelooflijk makkelijk te maken, zonder smaak te verliezen!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 tomaat, in stukjes gesneden
    • 1/2 (300 gr) blik champignons, uitgelekt en gesneden
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 2 (450 gr) zalmfilets
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels boter, in stukken
    • 1 citroen, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Bekleed een ovenschaal met voldoende aluminiumfolie om over de inhoud te kunnen vouwen.
    2. Roer de tomaat, champignons, ui en lente-uitjes samen in een kom, verspreid over de bodem van de voorbereide ovenschaal. Leg de zalmfilets op het mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Leg de stukjes boter op de zalm. Schik de plakjes citroen boven op de boter. Vouw de folie over de zalm, en druk op de randen om te sluiten.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de vis makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt, gedurende ongeveer 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren