Gegrilde tilapia met zoetzure Vinaigrette

    (93)

    Een verleidelijke zoete en zure vinaigrette gepaard met tilapiafilets van de barbecue. Dit is een zeer snel recept, en ziet er prachtig uit.


    92 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels boter
    • 3 theelepels citroensap, verdeeld
    • 1 eetlepel gesmolten boter
    • 1 theelepel Franse mosterd
    • 1 theelepel frambozenazijn
    • 2 theelepels honing
    • 1 theelepel gehakte verse dragon
    • zout en peper naar smaak
    • 450 gr tilapiafilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de gril voor. Plaats een vel aluminiumfolie op een bakplaat en besmeer met 2 eetlepels boter.
    2. In een kom, klop je 1 theelepel citroensap, gesmolten boter, mosterd, frambozenazijn, honing, dragon, zout en peper.
    3. Leg de tilapia op de voorbereide bakplaat en gril ongeveer 3 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de tilapia, en besprenkel met ongeveer de helft van het dressing mengsel. Doorgaan met grillen gedurende ongeveer 3 minuten, draai en besprenkel met de resterende dressing. Doorgaan met grillen gedurende ongeveer 2 minuten, of tot de vis is gemakkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt. Bestrooi met het resterende citroensap voordat je het serveert.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (93)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties