Gekruide bananen-chocoladecake

    Gekruide bananen-chocoladecake

    10keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit was een van mijn favoriete cakes als een kind en nu bak ik hem voor mijn dochters. Het is niet een hele chocolade-achtige cake, maar een bananen cake met een vleugje chocolade en aromatische gemalen kruidnagel en kaneel. Het wordt heerlijk afgemaakt met je favoriete chocolade ganache of glazuur.

    barbarella Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr margarine of boter
    • 250 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 50 gr pure chocolade
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 theelepels cacao
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 4 bananen
    • 1 theelepel baksoda
    • 300 gr witte bloem
    • 5 theelepels bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4.
    2. Klop de boter en suiker tot een luchtig geheel en voeg de eieren een voor een toe, goed roeren na elke toevoeging. Rasp de pure chocolade erdoor, voeg de kaneel toe, vervolgens de cacao en gemalen kruidnagel en roer goed.
    3. Pel de bananen, prak ze met een vork en bestrooi met een beetje baksoda, zodat ze niet bruin worden.
    4. Voeg de geprakte bananen toe aan het margarine-ei mengsel. Meng de bloem en het bakpoeder en roer dit door het cakebeslag.
    5. Giet het mengsel in het voorbereide bakblik en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1 uur.
    6. Laat de cake afkoelen en bestrijk met chocoladeganache of glazuur, indien gewenst.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren