Kippensoep met avocado en limoen

    Kippensoep met avocado en limoen

    2keer bewaard
    30min


    180 personen hebben dit gemaakt

    Dunne reepjes kip gesudderd in een bouillon met groene chilipepers, ui, knoflook en limoen. Deze pittige soep wordt verrassend afgemaakt met stukjes avocado en reepjes krokante maïstortilla.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 tortilla's, in zeer dunne reepjes
    • 1 1/2 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, in dunne schijfjes
    • 8 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
    • 4 verse groene chilipepers, ontlijst en in schijfjes
    • 250 gr kipfilet, in reepjes
    • 900 ml kippenbouillon
    • 4 eetlepels vers limoensap
    • 1 tomaat, ontpit en in stukjes
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 avocado, geschild, ontpit en in stukjes
    • 1/2 bosje verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven vooverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. De reepjes tortilla over een bakplaat verdelen en in 3-5 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin bakken.
    3. In een grote sauspan op een middelhoog vuur ui, knoflook en chilipepertjes in olijfolie gedurende 4-5 minuten lichtbruin bakken. Kip, bouillon, limoensap, tomaat, zout en peper toevoegen. De kip in 3-5 minuten zacht sudderend gaar koken.
    4. Avocado en koriander erdoor roeren en heet laten worden. Eventueel de kruiden aanpassen.
    5. De soep in kommen scheppen en reepjes tortilla erover verdelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren