Geroosterde pompoen en feta risotto

    Geroosterde pompoen en feta risotto

    2keer bewaard
    1uur15min


    64 personen hebben dit gemaakt

    Dit smakelijke gerecht combineert de zoetheid van geroosterde pompoen en de zoute smaak van de feta om zo een sensationele risotto maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 375g geschilde, in blokjes gesneden pompoen
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1L groentebouillon
    • 1/2 theelepel gehakte verse knoflook
    • 1 ui, in blokjes
    • 30g spinazie
    • 175g feta, in blokjes
    • zout en peper
    • 450g Arboriorijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasstand. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
    2. Leg de pompoen in een stoommandje over 2,5 cm kokend water en dek af. Kook gaar, maar nog wel stevig. Doe de pompoen in de ovenschaal, en bestrijk met olie. Breng op smaak met zout en peper. Bak in de voorverwarmde oven tot de pompoen goudbruin is.
    3. Verhit ondertussen de olijfolie in een steelpan. Bak de ui en knoflook tot ze gaar zijn. Roer de rijst erdoor en bak 1 tot 2 minuten. Voeg langzaam per keer 125 ml groentebouillon toe, onder regelmatig roeren en laat al het vocht absorberen voordat je meer bouillon toevoegt. Laat koken tot de rijst beetgaar is, en breng vervolgens op smaak met peper en zout.
    4. Als de pompoen bijna klaar is, leg je de feta op een bakplaat en bak deze in de voorverwarmde oven tot de kaas heet is, en langs de randen begint te smelten.
    5. Pureer de helft van de pompoen, en roer met de spinazie door de risotto. Schep risotto in kommen, en bedek met de rest van de pompoenblokjes en verwarmde feta.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren