Gestoofd runderhart

    Gestoofd runderhart

    1keer bewaard
    1uur30min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Indien op juiste wijze klaargemaakt is runderhart verrassend mals. Dit is een eenvoudig recept dat de smaak van het runderhart laat bovenkomen. Zeer geschikt voor degenen die van 'neus-tot-staart' eten houden!

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 2 kg runderhart
    • 4 eetlepels witte bloem
    • zout en peper naar smaak
    • 3 eetlepels boter
    • 1 fijngehakte uit
    • 2 wortels, in stukken
    • 2 aardappelen, in stukjes
    • 2 theelepel gedroogde tijm
    • 250 ml runderbouillon
    • 125 ml rode wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Was het hart en verwijder het vet en de aders. Snijd het hart door de helft en snijd het dan in 1 cm dikke plakken.
    2. Dompel het hart onder in bloem en kruid met zout en peper.
    3. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de hartplakjes toe en bak gedurende 30 à 45 seconden per kant.
    4. Roer de ui, wortelen, aardappelen, tijm, bouillon en wijn erbij. Zet het vuur laag, dek af en sudderen gedurende 1 uur. Dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren