Gestoomde chili mosselen

    Gestoomde chili mosselen

    1keer bewaard
    40min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Mosselen worden gestoomd in een zeer lichte, romige tomaat-basilicumbouillon met een chili-kick. Je zult niet teleurgesteld zijn over dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el boter
    • 3 eetlepels knoflook, fijngesneden
    • 4 sjalotten, gehakt
    • 1 liter runderbouillon
    • 1 verse jalapeno of groene chili, gehakt
    • 1 verse rode peper, gehakt
    • 4 verse tomaten, grof gehakt
    • 20 verse basilicumblaadjes, gescheurd
    • 500ml witte wijn
    • 1 el maïzena
    • 125 ml (koffie)room
    • 2,25 kg verse mosselen, gewassen en schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en sjalotten toe en bak deze, onder voortdurend roeren, tot ze lichtbruin zijn. Voeg een scheutje van de runderbouillon, de groene peper en rode peper toe en laat een paar minuten sudderen om de smaken te vermengen.
    2. Voeg de tomaten, basilicum, witte wijn en de resterende bouillon toe. Breng aan de kook. Los de maïzena in een kleine hoeveelheid van de room op, en giet dit, en de rest van de room, in de pan. Breng weer aan de kook en voeg de mosselen toe. Laat koken tot alle schelpen open zijn, ongeveer 5 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren