Gevulde pizza

    Gevulde pizza

    6keer bewaard
    1uur50min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een smakelijke gevulde pizza, ideaal voor diegenen die diepe Chicago-stijl pizza's lekker vinden. De pizza is gevuld met kaas, worst, pepperoni, uien en groene paprika. Het is heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 theelepels basterdsuiker
    • 250 ml warm water (45°C)
    • 1 theelepel gedroogde actieve bakkersgist
    • 375 gr witte bloem, verdeeld
    • 125 ml warm water (45 graden Celsius)
    • 8 eetlepels maïsmeel
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 110 gr pittige Italiaanse worst - gebakken, uitgelekt en in stukjes
    • 250 gr geraspte mozzarella kaas
    • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
    • 5 eetlepels in blokjes gesneden pepperoni
    • 4 eetlepels ui, fijngesneden
    • 2 eetlepels gehakte groene paprika
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 3 teentjes knoflook, gesneden
    • 125 ml tomatensaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Voor het deeg: In een kleine kom los je de suiker op in 250 ml warm water, in een apart kommetje combineer je de gist, 60 gr bloem en 125 ml warm water. Meng alles door elkaar en laat rusten gedurende ongeveer 20 minuten, tot het schuimig is.
    2. Ondertussen, in een middelgrote kom meng je de rest van de bloem met het maismeel en zout, verwijder de helft van dit mengsel uit de kom en roer door het suiker-water mengsel. Als dit goed gemengd is, voeg je het overige meel toe; Goed mengen en dan bij het gist mengsel doen. Kneed het ontstane deeg op een licht met bloem bestoven werkblad tot het glad en elastisch is, ongeveer 8 tot 12 minuten. Leg het deeg in een geoliede kom en dek af met plastic folie. Laat rijzen tot het in volume is verdubbeld.
    3. Verwarm de oven voor op 230 C / gasoven stand 8.
    4. Voor de vulling: In een grote kom combineer je de worst, mozzarella, parmezaanse kaas, pepperoni, ui, paprika, oregano en knoflook. Meng goed.
    5. Druk de helft van het deeg op de bodem en aan de zijkanten van een licht ingevette diepe bakvorm. Bak de bodem in de voorverwarmde oven gedurende 4 minuten, voeg dan de vulling toe en bedek met een deegkorst; goed samendrukken met je vingers, en overtollig deeg weghalen. Maak wat sneetjes in de korst om stoom te laten ventileren tijdens het bakken; bedek met tomatensaus.
    6. Bak op onderste rek op 230 C / gasoven stand 8 gedurende 45 minuten, of totdat de korst goudbruin is. Verwijder uit oven en laat het 5 minuten afkoelen, snijd en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren