Gruyère fondue

    Gruyère fondue

    Voeg toe aan favorieten!
    5min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt fondue met alle soorten kaas maken, maar ik denk dat Gruyère de beste is. Dit fondue recept is een klassieker, en vol van smaak. Een heerlijk recept als je een etentje geeft op een koude winteravond!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • klein klontje boter
    • 1 teentje knoflook, zeer fijn gesneden
    • 250 ml Kirsch (kersen brandewijn)
    • 300 ml droge witte wijn
    • 1 theelepel citroensap
    • 600 gr geraspte gruyère kaas
    • 1 volle theelepel maïzena
    • Mespuntje nootmuskaat
    • versgemalen witte peper
    • 1 groot stokbrood, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Smelt de boter in de fondue pan op het fornuis en bak de knoflook een beetje (de knoflook mag niet bruin worden!).
    2. Voeg de wijn en Kirsch toe en breng aan de kook. Voeg het citroensap toe.
    3. Meng de geraspte Gruyère met de maïzena en voeg dit toe aan de fondue pan. Laat het geheel smelten, terwijl je voortdurend roert. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
    4. Zodra de fondue kookt, draai je de temperatuur laag en laat je het sudderen. Het moet altijd blijven sudderen anders wordt het dradig.
    5. Plaats op een fonduepan-houder, serveer met het in blokjes gesneden stokbrood en laat het feest beginnen!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren