Kipspiesjes van Barbados

    Kipspiesjes van Barbados

    15keer bewaard
    40min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Pittig gekruide, scherpe kipspiesjes geïnspireerd op de hete, tropische nachten van Barbados.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 teentjes knoflook
    • 1 ui, in 6 stukjes gesneden
    • 2 habanero of scotch bonnet chilipepers, ontlijst
    • 1 bosje lente-ui, in stukken van 2 1/2 cm
    • 1 eetlepel gedroogde tijm
    • 1 1/2 theelepel gemalen pimentpoeder
    • 3 cm verse gember, geschild en fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 175 ml rum
    • 5 eetlepels suikerstroop
    • 4 limoenen, schil geraspt en geperst
    • 4 kipfilets, in stukken van 3 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Knoflook, ui, chilipeper, lente-ui, tijm, pimentpoeder en gember in een keukenmachine of blender glad pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Het mengsel overdoen in een grote, niet-metalen kom en vermengen met rum, stroop, limoenrasp en -sap. De kip in de kom doen en met laagje saus bedekken. Afdekken en 24 uur marineren.
    2. De barbecue goed heet laten worden.
    3. De kip uit de marinade halen en aan vleespennen rijgen. De marinade in een kleine sauspan minstens 3 minuten laten koken.
    4. Een rooster met olie invetten en de spiesjes erop leggen. De kip langzaam garen tot deze licht geschroeid en gaar is. De kip bij het keren elke keer bedruipen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren